Banker's Review Online - To ATM που “ξέρει” τι θέλετε

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Retail Banking

To ATM που “ξέρει” τι θέλετε

5 Ιουνίου 2013 | 16:03 Γράφει η Ισαβέλλα  Ζαμπετάκη Topics: Innovation

Αξιοποιώντας την τεχνολογία των predictive analytics, η Wells Fargo εκσυγχρόνισε το λογισμικό των ATMs της ώστε να προβάλουν αυτόματα συγκεκριμένες επιλογές συναλλαγών, ανάλογα με το ιστορικό χρήσης του κάθε πελάτη.

Ενας από τους βασικούς στόχους της αμερικανικής τράπεζας Wells Fargo, ήταν η  χρήση των ATMs της να γίνει ευκολότερη και γρηγορότερη. Για να το πετύχει αυτό, ανασχεδίασε το σύνολο του interface των ATMs με βάση τη λογική των ιντερνετικών “favorites.”

Η Wells Fargo, η οποία και αναπτύσσει εσωτερικά το λογισμικό των ΑΤΜs της, ανέπτυξε το νέο interface μέσα στα τελευταία δύο χρόνια και σε συνάρτηση με τις επιθυμίες και τις υποδείξεις των πελατών της.
Η Alicia Moore, επικεφαλής ATM Βanking της τράπεζας δήλωσε χαρακτηριστικά  “Ο σχεδιασμός του λογισμικού των ATMs δεν έχει να κάνει μόνο με ωραίους συνδυασμούς χρωμάτων, αλλά και με τη δημιουργία και την εξέλιξη μιας εμπειρίας”.

Σε κάθε οθόνη του νέου interface προβάλλονται πέντε κουμπιά επιλογών ανάλογα με το ιστορικό χρήσης και συναλλαγών του κάθε πελάτη. Παράλληλα, δίνεται προαιρετικά και η επιλογή για παρακολούθηση της κατάστασης όλων των λογαριασμών του πελάτη μέσα από μία οθόνη.

Η λογική των “favorites” περνά στα ATMs
Μόλις ο πελάτης βάλει την κάρτα στο μηχάνημα και πληκτρολογήσει τον κωδικό του, το υπόλοιπο του λογαριασμού του εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη, ώστε να υπενθυμίζει στους πελάτες εκείνους που συχνά φλερτάρουν με μηδενικά υπόλοιπα το ύψος της ανάληψης που μπορούν να κάνουν. Στην κεντρική οθόνη του ATM εμφανίζονται δύο πράσινα κουμπιά, ανάλογα με τις προηγούμενες συναλλαγές κάθε πελάτη.

Εάν, για παράδειγμα, ένας πελάτης κάνει συχνά καταθέσεις στον οικογενειακό τρεχούμενο λογαριασμό και δεν ζητά απόδειξη για τη συναλλαγή αυτή, η επιλογή αυτή δίνεται αυτόματα μέσω ενός εκ των δύο πράσινων κουμπιών. Εάν ένας πελάτης συνηθίζει να κάνει αναλήψεις των 60 ευρώ, τότε αυτή είναι η επιλογή που θα του δοθεί αυτόματα. Κάτω ακριβώς από τα δύο πράσινα κουμπιά, υπάρχουν άλλα τρία μαύρα κουμπιά, τα οποία επίσης συνδέονται με τις συναλλαγές που συνηθίζει να πραγματοποιεί κάθε επιμέρους πελάτης στο ΑΤΜ.

Δίνοντας όλες αυτές τις επιλογές από το αρχικό κιόλας μενού, εξοικονομείται χρόνος αλλά και χώρος επί της οθόνης. Τοποθετώντας τα πέντε “favorites” στο μέσο της οθόνης, η Wells Fargo απελευθερώνει χώρο για προβολή διαφημίσεων δικών της προϊόντων στο κάτω αριστερό κομμάτι του ΑΤΜ. Το νέο interface τρέχει ήδη σε περισσότερα από 500 ΑΤΜs της Wells Fargo. Η εγκατάστασή του στο σύνολο των 12.000 ATMs της τράπεζας εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο.

Προσθήκη νέων λειτουργικοτήτων
Μία από τις ενδιαφέρουσες λειτουργικότητες των νέων ΑΤΜ της Wells Fargo είναι το ότι αφήνουν τον πελάτη να επιλέξει το είδος της απόδειξης που επιθυμεί για τη συναλλαγή του. Οι επιλογές αυτές περιλαμβάνουν την εκτύπωση, την αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή την ενημέρωση των στοιχείων κίνησης του λογαριασμού.

Στα ΑΤΜs πρόκειται να προστεθεί επίσης το “Cash Tracker”, ένα εργαλείο που ανέπτυξε η Wells Fargo για να διευκολύνει τους πελάτες της να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους. Το Cash Tracker τους επιτρέπει να παρακολουθούν οπτικά τις αναλήψεις που πραγματοποιούν κάθε μήνα. Μπορούν επίσης να ορίσουν ένα μηνιαίο πλαφόν αναλήψεων καθώς και να παρακολουθούν τις αναλήψεις τους συγκριτικά με τις αντίστοιχες κινήσεις κατά τους προηγούμενους 12 μήνες.

Banker's Review (T. 032)

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Banker's Review Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Συγχωνεύσεις και εξαγορές

Private banking

Πιστωτική κρίση

Credit Risk management

Enterprise risk management

Best work place

Multichannel Strategy

Innovation

International Banking

Outsourcing

©2021 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778