Banker's Review Online - Τρέχον Τεύχος

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρέχον ΤεύχοςSearch Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Retail Banking

High tech Banking Branch: To μέλλον είναι εδώ
Παρά τις «κασσάνδρες» που κάθε τόσο αναγγέλλουν το θάνατο του τραπεζικού καταστήματος, αυτό θα εξακολουθήσει και στο μέλλον να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη λιανική τραπεζική. Απλώς δεν θα έχει τη μορφή που ξέρουμε μέχρι σήμερα. Οι σύγχρονες τεχνολογίες αλλάζουν ολοένα και περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο διενεργούνται οι τραπεζικές συναλλαγές και οι εξελίξεις μετασχηματίζουν και το ίδιο τραπεζικό κατάστημα και την τραπεζική γενικότερα, με την τεχνολογία να αναλαμβάνει τα ηνία και εντός του καταστήματος.

  • Άλλα θέματα στην ίδια ενότητα
  • Branch design: 10 +1 μοναδικά τραπεζικά καταστήματα από όλο τον κόσμο
Operations and IT

Tech Top 5: Ποιες είναι οι πέντε κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις που επηρεάζουν τον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σήμερα;
Το να προσπαθεί κανείς να προηγείται των τάσεων στο χώρο της τεχνολογίας είναι αναμφισβήτητα μια τεράστια πρόκληση. Οι νέες τάσεις και δυνατότητες που εισέρχονται στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχουν ήδη σημειώσει τον αντίκτυπό τους στο business.

  • Άλλα θέματα στην ίδια ενότητα
  • 9 κρίσιμα ερωτήματα για την τεχνολογία που πρέπει να θέτει η διοίκηση
Strategy and Development

Θόδωρος Σκυλακάκης: Απαιτείται βαθειά αλλαγή στο πρόγραμμα προσαρμογής
Ο Ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα προϋπολογισμού και οικονομίας, μίλησε στο Banker’s Review για στρατηγικά ζητήματα της Ευρώπης αλλά και των τραπεζών. Παρουσιάζει μάλιστα σημαντικές προτάσεις ως προς το τι απαιτείται από εδώ και πέρα στις τάξεις των τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας.

Corporate Banking

Η «σπαζοκεφαλιά» των κεφαλαίων
Μια διαδικασία διαχείρισης κεφαλαίων που περιλαμβάνει τη μέτρηση της επάρκειας των κεφαλαίων, όχι μόνο στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο αλλά και στο πλαίσιο των μελλοντικών επιχειρηματικών σχεδίων, θα είναι κρίσιμη προκειμένου να μπορέσουν οι τράπεζες να βελτιστοποιήσουν τη σχέση μεταξύ ζήτησης και προσφοράς.

Risk Management

Το Risk Management καλεί για στρατηγική καινοτομία
Σε μια εποχή όπου οι τράπεζες καλούνται να δηλώσουν έτοιμες να αντιμετωπίσουν πάσης φύσης αβεβαιότητες, η εστίαση στις κανονιστικές απαιτήσεις δεν θα πρέπει να γίνεται εις βάρος της καινοτομίας.

Human Capital

Work-life Balance: Δημιουργώντας τις σωστές ισορροπίες
Η δουλειά του σύγχρονου τραπεζικού στελέχους είναι άκρως πιεστική και αγχώδης, και απαιτεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του και της ενέργειάς του, συχνά εις βάρος της προσωπικής του ζωής και της υγείας του. Επειδή, όμως, η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά, τα στελέχη καλούνται, στο δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον του σήμερα, να βρουν και να διατηρήσουν τις κατάλληλες ισορροπίες ανάμεσα στην προσωπική τους και την εργασιακή τους ζωή. Άλλωστε, ένας υγιής και ευτυχισμένος manager είναι σαφώς καλύτερος και πιο αποδοτικός.

International Banking

Πόσο αντέχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες;
Το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και η κατάστασή του δημιουργεί αβεβαιότητες, στο μέτρο που η ανάπτυξη είναι και αυτή προβληματική.

  • Άλλα θέματα στην ίδια ενότητα
  • Η «αραβική άνοιξη» των τουρκικών τραπεζών στην σκιά της οικονομικής κρίσης
  • H Αγγλική κερκόπορτα μιας επερχόμενης παγκόσμιας τραπεζικής κρίσης και η Αμερικάνικη θωράκιση

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Συγχωνεύσεις και εξαγορές

Private banking

Πιστωτική κρίση

Credit Risk management

Enterprise risk management

Best work place

Multichannel Strategy

Innovation

International Banking

Outsourcing

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2021 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778